Топла храна за бездомници в Стара Загора

Топла храна за бездомници в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Добра новина за безпризорните обяви областната организация на БЧК днес, когато почитаме Св. Великомъченик Мина - пазител на пътуващите на дълъг път, воините и лечителите, покровител на семейството, сираците и бездомните. Старозагорските червенокръстци стартираха своя проект „Социална първа помощ за бездомни".

От днес до края на годината червенокръстците ще осигуряват топла храна за 15 бездомни в Града на липите. Те са били издирени предварително и храната им ще се доставя на местата, където пребивават обикновено.

От областната организация на БЧК - Стара Загора припомнят, че имат вече достатъчно натрупан опит от съвместната си работа с други национални дружества на Червения кръст и от свои партньори от Френския червен кръст в Долен Рейн и Елзас-Лорен в подкрепа на уязвими лица. Две поредни зими старозагорските червенокръстци, съвместно с местната власт, разкриват кризисен център за бездомни в дома за хора с физически увреждания в Стара Загора и в дома за възрастни хора на Старозагорските минерални бани. Общо 17 души, лишени от покрив, са намерили подслон в студените зимни дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай