Тинейджър вика полиция, отвлекли чичо му

Похитеният намерен в гората, наказан заради кражба

Тинейджър вика полиция, отвлекли чичо му | StandartNews.com

Разград. 32-годишен мъж от исперихското село Печеница бил отвлечен от дома си, заради подозрение, че е обрал свой гост. За похищението съобщил 15 годишният племеник на пострадалия. Момчето се обадило на тел.112 и обяснило, че двама непознати прибрали насила чичо му с бял микробус „Пежо" и отпрашили в неизвестна посока, информираха от пресцентъра на ОД на МВР в Разград.

 

Полицейските екипи, изпратени по горещи следи, открили бандата в гората между селата Печеница и Тодорово. Първоначалното разследване показало, че 44-годишен мъж, заедно с двамата си сина на 22 и 19 години и още двама младежи на 19 и 18 години от дуловското село Долец са виновни за случилото се.

 

Малко преди инцидента най-възрастният от групата гостувал в Печеница. Като се прибрал у дома, установил, че липсват мобилните му телефони. Решил, че домакинът му е задигнал апаратите и събрал наказателна бригада, за да си отмъсти. Въоръжени с ловна пушка и 16 патрона, бащата, синовете му и техните приятели, организирали отвличането.

 

Униформените предотвратили саморазправата. Заплашеният с линч е откаран в болницата в Исперих, прегледан от лекар и освободен. Срещу похитителите от село Долец е образувано досъдебно произвоство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай