Телефонни измамници атакуват Кърджали

Телефонни измамници атакуват Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Нови трима в Кърджалийско попаднаха в капана на телефонни измамници, съобщават от ОД на МВР Кърджали. Вчера 84-годишна жена от Кърджали предала 2000 лв., 87-годишна – 680 лв. и 65-годишна – 2000 евро. И трите жени били заблудени, че децата им са претърпели катастрофи и е наложително да бъдат дадени пари за лечението им. В два от случаите измамите станали по обяд, а третата около 20 часа снощи.

43-ма граждани са позвънили в дежурните части на ОД на МВР и РУП-Кърджали, за да съобщят, че са били обработвани по телефона да предадат пари за "лечение" на близки хора, но са отказали контакти.

За последната седмица близо 10 души „изгоряха" с големи суми, поискани от мними лекари. Парите поискани от телефонните измамниците надвишават 15 хил. лв. Областната дирекция на МВР в Кърджали предприе превантивни мерки срещу телефонните измамници във връзка със зачестилите случаи. Организират се срещи на районните инспектори с граждани по кварталите, на които се обяснява как действат измамниците и кои са най-разпространените сценарии, по които подлъгват жертвите си. На обществени места се разпространяват и информационни материали, с които се изостря вниманието на гражданите, върви и специален клип по местното радио, който предупреждава за опасността. От ОД на МВР уточняват, че най-атакувани по телефона в региона са жителите от община Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай