Талантливи деца на Варна с шанс да се развиват

Талантливи деца на Варна с шанс да се развиват  | StandartNews.com

Две нови дарения намериха своите получатели в благотворителната кампания „Талантливите деца на Варна", чиито организатори са Сдружение „За младите с любов" и Борислав Гуцанов, с подкрепата на проф. Анелия Клисарова. С финансовата помощ, 10-годишният Донко Петров ще направи звукозаписи, за да участва в музикален конкурс за български народни песни, а клубът по плувни спортове „Албатрос", носител на купата на кмета за 2015 година, ще закупи нови екипи.

Чековете на младите таланти бяха връчени по време на разходка с ветрохода „Калиакра" из акваторията на Варненския залив. Морското пътешествие и септемврийският бриз предизвикаха много усмивки и емоции на борда на легендарната баркентина. „Вие сте нашето бъдеще. Ние ще продължаваме да подкрепяме варненски деца с изявени дарби, независимо от областта, в която се развиват – танцьори, актьори, певци, математици, физици, спортисти", каза Светлана Такева, председател на Сдружение „За младите с любов". „На този ветроход са плавали много талантливи деца. Такива като Вас. Аз и проф. Клисарова, когато беше министър на образованието, възстановихме учебната практиката на „Калиакра", за да могат тук да се обучават бъдещите кадри на морска България", обърна се към децата Борислав Гуцанов.

Той им връчи чековете с пожелание за попътен вятър и още много успехи в плувните спортове и на музикалната сцена. „Щастлива съм,че сме заедно. Вие сте умни, красиви и талантливи. Гордеем се с Вас. Надявам се да направим така,че и Вие да се гордеете с Варна, да продължите да развивате таланта си и да останете да живеете в града ни", каза проф. Анелия Клисарова.

Стартът на благотворителната инициатива „Талантливите деца на Варна" беше даден в началото на декември миналата година. Нейни организатори са Сдружение „За младите с любов" и Борислав Гуцанов, с подкрепата на проф. Анелия Клисарова. В благотворителните концерти до сега се включиха Валя Балканска, деца и младежи от варненски самодейни състави, ансамбълът на Нешка Робева, Преслава и Орлин Горанов и Марияна Попова. Медийни партньори са Радио-Варна, информационният сайт Petel.bg, вестник „Народно дело" и BUS.tv. Целта на кампанията е набиране на средства в подкрепа на това децата на Варна да имат възможност да развиват таланти и заложби, независимо в коя област, и да могат да ги покажат в различни надпревари и състезания.

Със събраните до момента средства са подпомогнати десетки талантливи деца на морския град – вокални изпълнители, танцьори, артисти, спортисти и др. Набраните средства от кампанията до момента бяха използвани за:

- Ново пиано за преподавателите и възпитаниците на „Общински детски комплекс" – Варна.
- танцови обувки за детски танцов ансамбъл „Зорница" към народно читалище „Отец Паисий " – Варна.
- театрална формация „Феникс", която пътува за участие в театралния фестивал „Океан от любов", провел се в Пазарджик в началото на април тази година.
- Пламен Любенов, танцьорът в инвалидна количка. Той получи подкрепа да покрие разходи за обучение по интегриран танц в град Корк, Ирландия.
- Балет „Мелади", който участва в световно първенство в Букурещ, Румъния.
- Възпитаниците на вокално студио „Angel Voices", които участваха и грабнаха няколко награди в националния конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета" в Хисаря.
- младите спортисти, възпитаници на Клуб по плувни спортове „Торпедо" представиха Варна в един изключително престижен турнир по синхронно плуване в град Лугано, Швейцария.
- пътуване до Лондон на известния варненски хореограф Гоош и неговото училище за улични танци „The center".
- звукозаписи за участие в музикален конкурс за български народни песни на 10-годишния Донко Петров.
- нови екипи на клуба по плувни спортове „Албатрос", носител на купата на кмета за 2015 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай