Таксиметров шофьор отвлече проверяващи в Свети Влас

Таксиметров шофьор отвлече проверяващи в Свети Влас | StandartNews.com

Таксиметров шофьор отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас. Това съобщи бТВ и уточни, че той бил спипан при акция „таен клиент", което го накарало да натисне газта.

Час по-късно отвлечените инспектори на ДАИ са се върнали пеша.

Шест екипа с инспектори са извършили акция на територията на Слънчев бряг и Свети Влас. Те се качвали в произволни таксита, за да проверят на какви тарифи возят туристите из курортите.

„Нямаше табела такси и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза, ако искате апарат си хванете друго такси", обяснява Диан Друмев, главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор.

„Качихме се, съответно не включи апарата и когато приближихме на уговореното място, той се усети, защото видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря, както видяхте тръгнахме да обикаляме Свети Влас", добави старши инспектор Гергана Сиракова от агенцията.

Проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция.

„Ние не можем да кажем в момента, че извършва нерегламентиран превоз, след като не сме го проверили, не сме го спрели, той просто си остави пътниците и си замина", коментира Иван Иванов, главен специалист в ДАИ и уточни, че едва ли таксиметровият шофьор ще бъде санкциониран.

Полицията издирва нарушителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай