Табелите за регистрация на коли в Смолян свършиха

Табелите за регистрация на коли в Смолян свършиха | StandartNews.com

Свършиха табелите за регистрацията на моторни превозни средства в Смолян. Регистрационните номера от типа 1-1 (правоъгълни) са изчерпани.

Временно се преустановява и транзитната регистрация на пътни превозни средства заради проблема, посочват от МВР. И уточняват, че срокът на валидността на старите транзитни номера ще бъде удължен с един месец. В тази връзка водачите трябва да подадат заявление в "Пътна полиция" по място на издаване на транзитната регистрация.

Очаква се до няколко дни да бъде сключен договор с фирмата-изпълнител и най-късно до края на другата седмица КАТ да поднови регистрациите, обясни пред "Отзвук" директорът на ОД на МВР гл. комисар Николай Димов.

В момента всяка дирекция провежда обществена поръчка. В Смолян тя е обявена на 16 ноември. Постъпили са пет оферти, четири от които не са допуснати до участие.

"Няма затруднения при административните услуги за промяна на собственост на автомобили, които са със смолянски регистрационни номера. В нормален ритъм се извършват услугите за спиране от движение, пускане и бракуване на моторни превозни средства. Към момента в сектор "Пътна полиция" при ОД МВР - Смолян има налични регистрационни табели за мотоциклети, мотопеди и ремаркета. Могат да се регистрират автомобили, за които се ползват табели тип 1-2 (продълговат номер отпред, квадратен отзад)", посочват от Областна дирекция на МВР - Смолян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай