Свлачище скъса водопровод в Шумен

Свлачище скъса водопровод в Шумен | StandartNews.com

Шумен. Свлачище е предизвикало скъсване на стария етернитов водопровод, който захранва с питейна вода улица „Круша планина" в Шумен, съобщи БНР.

Тази сутрин калната маса се е свлякла на 40 метра надолу по склона и е преминала през двора на кирпичена къща, в която живеят под наем 17-годишно момче и баща му. Мъжът не е бил у дома в момента на случилото се, а младежът не е пострадал и е успял да излезе през прозореца на къщата, след като чул силния тътен от навлизащата кална маса в двора.

„Дъждовното време е провокирало свлачищния процес", каза за Радио Шумен управителят на ВиК инж. Светлозар Дамянов, който беше на мястото на аварията. Там пристигна и заместник-кметът по строителство на община Шумен инж. Иван Йонков.

„Миналата година започнахме решаването на проблема, подменихме част от водопровода, който е близо до ул. „Раковска". Тази година трябва да намерим 12 000 лв., да направим връзката с „Раковска" и да изключим този водопровод. Това е решението", обясни инж. Йонков.

Водоподаването в 10 къщи от улица „Круша планина" и в Пивоварния завод бе спряно в 11 ч. Инж. Дамянов увери, че около 16 ч. то ще бъде възстановено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай