Стягат Ашкина поляна за събора на социалистите

Стягат Ашкина поляна за събора на социалистите | StandartNews.com

Стара Загора. Избуялата от дъждовете през юни трева на историческата Ашкина поляна, която на 2 август по традиция ще посрещне хиляди социалисти от цялата страна на традиционния събор, ще бъде окосена и третирана срещу кърлежи и други паразити. Това стана ясно от работното съвещание, което старозагорският губернатор Живка Аладжова проведе с представители на всички държавни институции, които имат отношение към осигуряване на реда и сигурността и нормалните условия за провеждане на събора.

Стана ясно още, че по време на тържествата на Бузлуджа, гранитният обелиск на върха, издигнат някога в прослава на партията-майка-БКП, който от години тъне в забрава и се руши, ще бъде ограден с предпазни ленти. Щели да бъдат поставени и табели за ограничения достъп до него. По време на събора, още от вечерта на 1 август и през целия ден на 2-ри ще дежурят два противопожарни екипа, както и 2 линейки с медицински екипи. Санитарни инспектори от областната дирекция по безопасност на храните пък ще дебнат за нарушения на десетките димящи скари други временни обекти за хранене, които с охота разпъват апетитни шатри под върха.

До края на юли се очаква и ремонтът на панорамния път от връх Бузлуджа, по който ще се придвижват участниците на тържествата от Северна България, да бъде завършен, а площите около него също почистени и обезопасени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай