Студенти събират пари за болна учителка с караоке вечер

Студенти събират пари за болна учителка с караоке вечер | StandartNews.com

Студентско правителство и Студентски парламент към Правно-историческия факултет на Югозападния университет в Благоевград организират благотворителна караоке вечер с мотото „Да помогнем на Ева".

40-г. Евелина Георгиева е бивша учителка, майка на двама сина, която страда от тежкото заболяване Неходжкинов лимфом. Лечението й е непосилно за семейството й. Заради това студентите с помощта на шефовете на пиано бар и магазин за дрехи ще направят кампания по събиране на средства. Те ще бъдат предоставени на семейството на Ева. През цялата вечер в пиано бара ще има кутия за дарения , в която всеки желаещ може да помогне на младата жена да пребори болестта.

На благотворителното парти ще има надпяване с куп награди, осигурени от спонсори, както и много изненади. Студентско правителство и Студентски парламент са съпричастни към семейството на младата жена. И уверяват : Ние отворихме сърцата си за Ева. Ние сме бъдещето на България. Ние ще помогнем! Събитието ще е на 3 декември в пиано бар „Limited" от 23:00 часа.

Евелина се бори аз живота си в столичната клиника „Токуда". Съпругът й и майка й не спират да правят всичко възможно и да събират пари за лечението й. „За първи път усети подутина над мекото си небце през 2003 г., когато бяхме на гурбет в Португалия. Върнахме се в България, лекува се и до 2012 г. всичко бе наред. Родиха ни се двама прекрасни синове – Димитър е на 8 г. и е втори клас, а Александър е на 4 г. Преди 2 г. обаче се появи оток от едната страна на главата, а тази година – и от другата страна. Съпругата ми била детска учителка, преподавала е и български и литература в средния курс", разказва мъжът й Антон Георгиев. Признава, че съпричастността на близки, приятели и непознати му дава сили да се бори за живота на жена си. Всеки ден престой в болница струва към 350 лева, отделно от тази сума са парите за необходимите лекарства. Разчитаме на помощ от добри хора, тъй като не разполагаме с тази сума. Продадохме част от имуществото си, за да осигурим лечение на съпругата ми, споделя Георгиев. Преди дни и ОФК „Пирин" помогна на каузата, като на стадиона в мача срещу „Монтана" бяха поставени кутии за дарения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай