Строят училищна столова в Благоевград

Строят училищна столова в Благоевград | StandartNews.com

Строително-ремонтните дейности на новата зала за кетъринг - хранене и кафе - павилион в VIII СОУ "Арсени Костенцев" в Благоевград ще бъдат приключени в срок. Учениците ще могат да се хранят в обособеното помещение още в началото на новата учебна година. Столовата е с капацитет над 130 места. Храната ще бъде приготвяна в кухня - майка и ще бъде доставяна при специални условия и през отделен вход, с цел спазване на нормативните изисквания.

Проектът е идея на директора на учебното заведение и се реализира със съдействието на община Благоевград и кмета Атанас Камбитов. По-голяма част от средствата, отделени за реализацията на кухнята, са осигурени от общинския бюджет, а останалите са от бюджета на училището. Новата кухня е съобразена с нуждите на целодневното обучение в училището. Тя е проектирана така, че учениците ще имат достъп до нея както от вътрешната част на училището, така и от двора. Интериорът е модерен и съобразен с всички санитарни изисквания, а подът ще бъде със специална керамична настилка, която предпазва от подхлъзване.

Санитарно - битовите помещения са отделни за посетителите на стола и за персонала. В строително-ремонтните дейности е заложено и цялостно обновяване на външната спортна площадка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай