Стреляли по колата на прокурор в Бургас

Стреляли по колата на прокурор в Бургас  | StandartNews.com

Инцидентът стана след като Ангел Георгиев поиска 5 доживотни присъди по делото "Гранити"

Бургас. Неизвестни лица са стреляли по личния автомобил на бургаския прокурор Ангел Георгиев. Инцидентът е станал вчера сутринта докато обвинителят пледираше в съдебната зала по скандалното дело "Гранити".

Той поиска 5 доживотни присъди за обвиняемите за отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов. Прокурор Георгиев е разбрал за покушението в почивката, дадена от съда малко преди обяд. Той лично открил колата си с дупки от куршуми. Автомобилът е черен Форд Мондео и сутринта, когато е тръгвал за работа, е бил непокътнат.

Прокурорът сам съобщи за инцидента пред журналисти и уточни, че не знае кой и по каква причина е стрелял по колата му. "Не смея да твърдя, че е свързано с делото "Гранити".

Вероятно е да е и някаква случайност", лаконично коментира прокурор Георгиев. От полицията съобщиха, че все още не е ясен видът на оръжието, с което е стреляно. Разследващи обикалят района, където е била паркирана колата и издирват охранителни камери. Шансът обаче те да са засекли стрелеца и минимален, тъй като той при всички положения е бил скрит на достатъчно далечно разстояние от видеобсега, в който се е намирал автомобилът.

Скандалното село "Гранити", по което има петима обвиняеми, а като поръчители са уличени бившият съдия Галин Костов и бившият шеф на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, е на финал. Очаква се всеки момент първата инстанция да излезе с присъди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай