Стрелба при „златен" обир на ателие, няма пострадали

Стрелба при „златен" обир на ателие, няма пострадали | StandartNews.com

Задигнаха метална каса от фирмен офис

Частен охранител произведе изстрел със служебния си пистолет, но не успя да спре нагли крадци, които обраха златарско ателие в центъра на Гоце Делчев. Сигнал за извършена кражба от магазин за продажба на бижута на улица „Търговска" в града е подаден в 03:12 часа в понеделник. Пристигналите на място полицейски служители са установили, че е разбита входната врата. Дръзките извършители са проникнали в помещението и са задигнали голямо количество златни и сребърни накити, чиято стойност е в процес на установяване. По непотвърдена информация са отмъкнали 7-8 килограма различни бижута. Обектът е охраняван от частна охранителна фирма. При идване на място след сигнала един от нейните служители стрелял с пистолета си в опит да спре крадците, но без успех. Няма пострадали лица. По случая е образувано досъдебно производство. Полицията преглежда записите на видеокамерите в района на обира. Най-вероятно апашите са били с качулки.
Още един обир е извършен, но през празничните дни в Благоевград.

Към 04:55 часа в събота е получен сигнал за извършена кражба от стая в административна фирмена сграда край града. Установено е, че между 02:00 и 04:00 часа е счупен прозорец и апашите са проникнали в помещението. Те са откъртили метална касета с 2000 евро и 1000 лева. Образувано е досъдебно производство. Фирмата е собственост на строителен предприемач от Благоевград. Сейфът е измъкнат зад гърба на охраната. Гардовете на портала изобщо не разбрали какво се случва.

Кражба е извършена миналия петък чрез взломяване на входната врата на магазин за продажба на компютърна техника в Гоце Делчев. Откраднати са 22 преносими компютъра от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай