Столични психолози помагат на съучениците на загиналия Ангел

Столични психолози помагат на съучениците на загиналия Ангел | StandartNews.com

Блаогевград. Държавната агенция за закрила на детето ще изпрати екип от опитни психолози в село Копривлен, които ще работят със съучениците, учителите и близките на трагично загиналия четвъртокласник Ангел Капсъзов. За това са се договорили шефът на Регионалния инспекторат в Благоевград Ивайло Златанов и председателят на агенцията Калин Каменов.

Целта е професионалисти да направят всичко възможно, за да помогнат на деца и възрастни да преодолеят шока от внезапната и нелепа смърт на 10-годишното момче. „Те ще работят не само с учениците и учителите, но и с близките на загиналото детенце, при които шокът е най-голям. Ще помогнем и на баткото на Ангел, който учи в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Гоце Делчев. Младежът догодина е абитуриент, ще направим необходимото за него", заяви началникът на РИО Ивайло Златанов. Той има намерение да отиде в Копривлен за погребението на четвъртокласника, което ще е днес в 15,00 часа.

"Възможно е да не успея заради служебни ангажименти, провеждат се матури. Но ще отида утре, за да се видя и със семейството на детето, и със съучениците му, с учителите му. Поех отговорност по отношение на Националния изпит по външно оценяване за седмокласници в Основно училище „Никола Вапцаров" в село Копривлен. Създадена е организация, сформирана е комисия. Но ако 12-те ученици не са в състояние да се явят на изпита, такъв няма да се провежда", увери Златанов.

"Разговарях с близките на детето, ще помогнем с каквото трябва", категоричен бе кметът на селището Иван Динчев.

Трагичният инцидент с Ангел Капсъзов стана в неделя привечер. Заедно с връстници и по-големи деца играели футбол на спортната площадка, която е в двора на училището. Топката обаче била ритната чак на улицата и 10-годишното момче отишло да я вземе. При връщането си обаче се хванало за училищната ограда, която била под напрежение от паднал електрически кабел. Това се оказало фатално за момчето, което станало жертва на токов удар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай