Столичанин стана Цар на виното в Сандански

Столичанин стана Цар на виното в Сандански | StandartNews.com

Благоевград. Софиянец отвя съперниците и спечели на чужд терен короната за Цар на виното. Столичанинът Мариан Георгиев победи силната конкуренция на десетки винари от община Сандански по време на конкурса, който се проведе в курортния град. Той отглежда 2 декара лозов масив в село Зорница, младото вино е от сорта „Мелник 55".

Победителят се занимава с винопроизводство от две години, прави течния еликсир по съвети на майстори и по рецепти от книгите. Призът и паричната награда връчи зам.-кметът на общината Мария Чинкова. Тъй като Георгиев не присъства на церемонията, отличието взе негова родственица. Традиционният конкурс за младо червено вино в Сандански се организира за 21-ви път и се проведе под егидата на общинския кмет Андон Тотев.

Председател на комисията бе Божидар Донков от Изпълнителната агенция по лозата и виното, уточниха от общината. Второ място зае Георги Цулев, а трети остана Станислав Златков. За първи път от провеждането на фестивала на младото червено вино първите три места се печелят от вина с различен сорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай