Столетник гласува в Балкана

Столетник гласува в Балкана | StandartNews.com

Велико Търново. 100-годишният Димитър Аврамов от балканското село Костел е най-възрастният гласоподавател в община Елена. На 1 август му предстои да навърши 101 години, съобщават от местната администрация. В деня на референдума той има право да даде своя вот в секция в Костел. 

8782 са имащите право на глас в община Елена при произвеждането на националния референдум за ядрената енергетика. Избирателите ще гласуват в общо 25 секции, от които шест в Елена и 19 по селата. В шестте секции в града и по кметствата в селата Константин, Майско и Беброво комисиите са от по седем души. В останалите 16 секции, секционните комисии са от по пет души. 

Обслужването на 25-те секции в общината е доста трудоемко, поради географския характер на общината – голяма територия от 671 388 дка, много населени места – 124 на брой, голяма пътна мрежа – около 360 км. 

10 са 100-годишните с право на глас в Перник

10 столетници чакат урните в Перник. Старците ще могат да дадат своя глас на ядрения референдум и да решат има ли нужда България от нова АЕЦ. Поне половината от тях обаче няма да могат да се доберат до избирателните секции, ако роднини не ги превозят до там, заради преклонната им възраст.

В същото време 31 ученици имат шанса да пуснат бюлетини за първи път в Дупнишко, съобщиха от ГРАО. Общят брой на имащите право на глас днес в общината е 44 693-има, които ще упражнят своето право на вот в 71 избирателни секции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай