Сто боляри на протест до оставка

Сто боляри на протест до оставка | StandartNews.com

Велико Търново. Повече от сто боляри протестираха пред сградата на Общината във Велико Търново след 17 ч. Основното им искане бе оставка на кабинета на Орешарски и те се заканиха да не отстъпят, докато правителството на падне.

Освен студенти, на улицата бяха излезли и преподаватели, майки с деца и пенсионери. "Орешарски, нашата седенка остава", пишеше на един от плакатите, издигнати от великотърновци. Протестът се охраняваше от 20 полицейски служители. Недоволните си обещаха, че протести ще има всеки ден, за да покажат съпричастност с протестиращите в София. Шествието призоваваше всички граждани да се включат в протеста.

Подписка за сваляне на правителството на Пламен Орешарски е следващата стъпка, която ще предприемат протестиращите в Търново. "Възмутени сме от цинизма, който показват политиците – въпреки всички скандали, с които се компрометира това правителство, то все още не се оттегля от властта. Въпреки толкова месеци протести и ясни искания, то показва, че не се интересува от народния интерес и изпраща полиция, жандармерия и спецчасти срещу мирни протестиращи", казват недоволните граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай