Старт на "Пловдив чете" днес

Старт на "Пловдив чете" днес | StandartNews.com

Тази вечер е официалното откриване на литературния фестивал "Пловдив чете". От 19.30 часа на сцената на Античния театър кметът Иван Тотев ще приветства участниците и посетителите на книжния форум. При лошо време тържествената церемония ще се проведе в Концертна зала.

Водещ ще бъде поетесата, издател и основател на „Пловдив чете" Божана Апостолова. Ще бъде връчен "Орфеев венец" за високи постижения в съвременната поезия, придружен с парична награда от 5000 лв., както и "Златна четка" за най-добро художествено оформление на книга. За доброто настроение на публиката ще се погрижат Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

14-тото издание на феста включва над 50 събития като представяния на книги, литературни четения, разговори, както и националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен" под патронажа на президента Росен Плевнелиев. От днес започва и инициативата „Алея на книгата", организирана от асоциация „Българска книга". 37 български издателства ще разположат печатна литература в 14 шатри. Алеята ще бъде отворена всеки ден до 12 юни от 10.00 до 20.00 часа.

„Пловдив чете" е част от културната програма на Община Пловдив и Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай