Старозагорската община даде рамо на млад математик

Старозагорската община даде рамо на млад математик | StandartNews.com

Третокласникът Михаил Михов заминава за олимпиада в Сингапур с подкрепата на общинарите

Старозагорската община подкрепи младият математик Михаил Михов, който ще представи градът на SASMO – Сингапуро-азиатски училищна олимпиада в средата на август. Третокласникът от 2-ро „П. Р. Славейков" ще бъде в Сингапур три дни, като разходите по престоя му там и таксата за участие са поети от общината, съобщиха от общинската администрация.

„Оценяваме реално възможността, която Михаил ще получи, за да представи града и страната ни на международното състезание. За него това ще бъде сбъдната мечта. Силно се надяваме, благодарение на общите ни усилия, с подкрепата на учителя и положения труд, синът ни да се представи достойно и да постигне отново добри резултати", благодариха в специална писмо до кмета Живко Тодоров родителите на момчето, Лазарина Ненкова и Петко Михов

Малкият математик вече има зад гърба си множество отличия и грамоти от различни състезания. За своите три първи места на международното състезание „Математика без граници", тази година бе номиниран и за наградата „Млада Загора", връчвана традиционно в навечерието на 24 май.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай