Старозагорец пое българския Ротари-дистрикт

Старозагорец пое българския Ротари-дистрикт | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорецът д-р Валентин Стоянов пое ръководството на българския дистрикт 2482 на Ротари Интернешънъл за следващата година. Той получи сребърната огърлица, символ на властта, силата и единството от досегашния дистрикт-гуверньор Атанас Атанасов в събота вечерта в Стара Загора. На тържествената церемония на античната улица в регионалния исторически музей присъстваха и ръководствата на 87-те Ротари-клуба у нас. В тържествената обстановка те също си размениха атрибутите на властта за следващата Ротарианска година.

„Предстои ни трудна година. Не само затова, че стартира новата визия на фондацията, както и затова, че сме почти на финала на ликвидирането на полиомиелита в целия свят – нещо, което ни прави горди, че сме ротарианци. Но ще бъде трудна и затова, защото ще търсим пряк резултат на нашите идеи. Не случайно поканихме всички клубни президенти – нашите проекти се реализират именно в клубовете", заяви новият дистрикт-гуверньор д-р Валетин Стоянов.

Той получи поздравления и от представителите на съседния дистрикт 2483 в Сърбия и Черна гора, които уважиха традиционната церемония в началото всяка Ротарианска година.

Ротари Интернешънъл е най-голямата неправителствена хуманитарна организация в света със 108-годишна история и с над 1,2 милиона членове в 186 държави на всички континенти. Първият Ротари клуб в България е създаден през 1933 година, днес те са 87 в цялата страна с над 2200 членове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай