Среднощни гърмежи в колата на Парапана

Среднощни гърмежи в колата на Парапана | StandartNews.com

Хасково. Изгоряла предница и купе и изпочупени опушени от пожар стъкла - това е останало от среднощния пожар в „Мерцедеса" на хасковския безнесмен Осман Рамадан - Парапана. Колата му и днес все още не беше вдигната от мястото на инцидента- точно край триетажната къща, в която живее собственикът на складовете „Парапана" на ул" Захари Стоянов 9. Адресът е точно срещу прочутия някога снек-бар „ Бялото конче". Колата пък е била паркирана в опасна близост до трафопост с високо напрежение.

„Пак малката беля се случи. Колата на хората изгоря, но добре, че не се подпали и трафопоста, че тогава щяхме да светнем чак до Стара Загора", вайкаше се при гледката днес съседка.

Според официалната информация от полицията, сигналът за инцидента е подаден в 3,20 сутринта. Изпратените групи на място видели в пламъци западния автомобил. В полицейския бюлетин е отбелязано, че колата е с изгорял двигателен отсек и купе.

Допълнителен оглед е направен на мястото и на опожарения автомобил и тази сутрин.

„Чух гърмежи около 3 часа. Погледнах през прозореца, който е точно срещу къщата на Парапана. Колата гореше. Вече имаше съседи, които носеха кофи с вода, за да я гасят", разказа един от съседите от „Зайчар", която е над улицата с изгорялата кола.

"От 60-години живея в този квартал такива ужаси не са се случвали. След снощните гърмежи вече няма да спя спокойно както досега. Нещо се случва в този град и трябва да се вземат мерки", нареждаше притеснена покрай обгорелия автомобил съседка на Парапана. Жената обясни, че само преди два дни на други хора от улицата от къщата срещу Парапановата, вандали са разбили автомобила. Изпочупили стъклата и страничните огледала.

„Не си е платил, където трябва. Той е бизнесмен, а всички знаем каква е корупцията в Хасково. Не е дал лептата си сигурно и ето - отмъщение", пуска мимоходом мнение и възрастен мъж от квартала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай