Сръбски танцьори пропаднаха на сцена в Белоградчик

Играли темпераментно, скачали високо и огънали настилката

Сръбски танцьори пропаднаха на сцена в Белоградчик | StandartNews.com

Белоградчик. Двама танцьори от Сърбия пропаднаха на сцената на читалището в Белоградчик по време на концерт, съобщи кметът на скалния град Борис Николов. Нито един не е пострадал, не е спрян и концертът. Момчетата само се поизтупаха от прахта и продължиха танца си, обясни той.

Инцидентът станал на 8 юни, когато народният ансамбъл за песни и танци от село Велики Извор, община Зайчар, участник във фолклорния фестивал "От Тимок до Искър", изнасял финалния си концерт. Момчетата играели много темпераментно, скачали високо и от това на едно място плоскостите на настилката се приплъзнали и отворили дупка с размери 1 на 1,50 м. Играчите пропаднали на 1 метър, но били извадени веднага, а дупката – затисната. Съставът продължил представянето си, но вече по-кротко, обясни кметът.

Пропадналите танцьори не са пострадали изобщо. Отървали се само с лека уплаха. На следния ден си заминали живи и здрави.

В събота същият състав ще играе на турлашкия събор "Кога кум прасе и ти вречу", който се провежда за осми път в село Чупрене. В трупата участват само ученици. Тя се подготвя в местното читалище "Георге Генчич" на село Велики Извор под ръководството на Новица Ватович.

Някога село Велики Извор е било в пределите на България. Известно е в Сърбия като родното място на един от най-знаменитите премиери на страната Никола Пашич.

Между тях и нас се установиха много сърдечни отношения, допълни Борис Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай