Спипаха 27 т. незаконен дизел след преследване на цистерна

Спипаха 27 т. незаконен дизел след преследване на цистерна | StandartNews.com

27 тона дизелово гориво без документи разкриха мобилни митнически групи в Хасковска област. Част от горивото-22 т. е открита в три бензиностанции-две в Хасково и една в Димитровград.

До незаконният дизел в бензиностанциите инспекторите от митницата стигнали след като са проследили цистерната, превозваща горивото към една от тях. В нея са открити 5 тона дизелово гориво.

Горивото няма задължителния по стандарт биокомпонент, показва лабораторната проба, взета от служители на „Контрол качество на течни горива" към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Друг извод от пробите е, че намереното количество не отговаря на параметрите, заложени в представените документи за него в обектите.

В едната бензиностанция в Хасково нивомерната система не е била пломбирана, а в тази в Димитровград въобще няма нивомерна система.

Горивото е задържано, уточниха от митническата администрация. Съставени са актове и тече срокът за съставяне на наказателно постановление, което ще определи точния размер на глобата. Според закона обаче тя може да е в двойния размер на дължимия акциз и равностойността на горивото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай