Спасиха Вечния огън във Враца

Спасиха Вечния огън във Враца | StandartNews.com

Техническа неизправност за малко не остави Враца без Вечния огън за Ботевите дни. При проверка, извършена наскоро от местната управа, се разбрало, че има проблем с газовата инсталация на паметника Христо Ботев.

„Всички неизправности са отстранени. Ремонтът струваше 900 лв.", съобщи днес зам.-кметът Петя Долапчиева.

Трескава подготовка тече в града за предстоящите Ботеви дни. Откриването ще бъде на 27 май с изпращане на походниците. Вечерта жителите и гостите на града ще аплодират група „Сигнал", а след това ще станат свидетели на ефектно 3D мапинг шоу. На сградата на читалището ще бъде прожектиран подвигът на Христо Ботев по интерактивен начин.

Вече е факт и специализираният сайт, който бе изработен специално за Ботеви дни 2016 г. Иновацията ще позволи на много повече хора да се запознаят с програмата, а не да разчитат само на афишите, които ще са разлепени в града. От местната управа заявиха, че се надяват по този начин да бъдат привлечени много повече зрители на различните мероприятия, които се организират по случай годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Пищна заря ще озари небето над града в първата вечер от честванията.

На 31 май и 1 юни ще се проведе турнир по футбол за деца, който също е част от програмата. Първото дерби, което ще се играе на стадиона в града под Околчица е между подготвителната група на местния Ботев и децата на Левски. Останалите отбори, които ще участват в турнира са ЦСКА, Берое и две от частните ДИТ и „Национал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай