Спасиха 200 чиновници от пожар

Евакуацията в учебната тренировка в общината в Бургас приключи за 5 минути

Спасиха 200 чиновници от пожар  | StandartNews.com

Бургас. Кървав екшън се разигра вчера на обяд пред сградата на община Бургас в рамките на учебна тренировка. Пожарникари вадеха на носилки тежко ранени чиновници след инсцениран пожар в администрацията.

Точно в 13 часа гъст дим обви кметството, а над 200 служители под воя на сирени напуснаха панически кабинетите си. Евакуацията продължи само 5 минути и счупи миналогодишния рекорд от близо 7 минути. Организаторите на тренинга останаха изключително доволни от проявената дисциплина и бързината на чиновниците. В учебната тренировка участваха експерти от Пожарната и Български червен кръст, а за по-голяма убедителност се включиха и доброволци, от чиито окървавени тела стърчаха забити стъкла. 

"Целта бе да направим възстановката максимално правдоподобна, защото при истинско бедствие няма място за гнусене от кръв и рани – тогава всяка секунда е ценна. Идеята бе да се автоматизират и подобрят реакциите на общинските служители и посетителите в кметството при възникване на кризисна ситуация", коментираха от общинския пресцентър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай