Софийска област е в грипна епидемия от вторник

Софийска област е в грипна епидемия от вторник | StandartNews.com

София. Обявена е грипна епидемия на територията на цялата Софийска област, съобщи д-р Александър Златанов, директор на Регионалната здравна инспекция.

Анализът на епидемиологичните параметри показва значително нарастване интензивността на епидемичния процес във всички общини на областта. Отсъствията на учениците в училищата се повишават. Тези данни ни дават основание да обявим грипна епидемия на територията на цялата Софийска област считано от 21 януари с всички произтичащи от това противоепидемиологични мерки и преустановяване на учебните занятия за 7 календарни дни, заявява д-р Александър Златанов.

Грипна епидемия беше обявена на 17 януари в Бургас. Там до 22 януари са преустановени учебните занятия, прекратени са плановите операции в лечебните заведения и са преустановени свижданията.

Тази сутрин националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи, че покачване на заболеваемостта има почти в цялата страна. Има 5-6 области с повишени епидемични стойности. Той обясни, че всеки от щамовете има определени характеристики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай