Скочиха таксите за детска градина и ясла в Лом

Скочиха таксите за детска градина и ясла в Лом | StandartNews.com

Лом. Общинският съвет в Лом гласува нови, по-високи такси за посещение на детска градина и ясла в града, съобщиха от общината. Увеличението е с 10 лв на дете. Досега за детска градина родителите са плащали месечно по 26 лв., а от нова година – по 36. За яслите увеличението е от 25 на 32 лв.

И с тези си цени Лом остава с едни от най-ниските детски такси в страната, обясниха от общината. Последно парите за забавачка са били вдигани през далечната 2006 година.
И новите такси не могат да покрият изискванията за здравословно хранене в детските заведения. По тази причина общината дофинaнсира храненето им и другата издръжка.

С новите цени на услугата са предвидени облекчения за бедни семейства. На половината от месечната такса ще плащат родителите, ако единият от тях или двамата са инвалиди, ако родител сам отглежда детето си и ако в семейството расте дете с увреждания. Половината такса важи и за деца-близнаци, както и за дете, което е второ в семейството. При отсъствие на детето от забавачка, такса за деня не се заплаща, гласи още новата Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, утвърдена от общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай