Симитли се учи на добри практики от Италия

Симитли се учи на добри практики от Италия | StandartNews.com

Симитли. С кръгла маса „Добро управление на аутсорсинг – Публично частно партньорство за ефективност на общинските дейности и услуги" община Симитли финализира дейности по проект по ОП „Административен капацитет".

Кметството го изпълнява в партньорство с италианската община Монфалконе. Пред общински служители от двете общини експерти и консултанти представиха и обсъдиха постигнатите резултати. Италианските колеги обявиха и техния опит, свързан с аутсорсинга на общинските дейности, какви са ефективните ползи за общините, механизмите за управление и контрол.

Общините Монфалконе и Симитли определено си приличат като териториално разположение и административно устройство, бяха категорични от италианската община и добавиха и още една прилика – и двете административни единици са активни по отношение на успешна работа по проекти. Община Симитли е единствената община в Югозападна България, която си партнира с италианска община, свързват ги добри професионални контакти и бъдеща дейност, бе отчетено на кръглата маса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай