Симитли помага на болно момче с концерт

Симитли помага на болно момче с концерт | StandartNews.com

Симитли. Животът на младо момче обедини Симитли. Стотици се събраха в залата на читалището в града в навечерието на Великден. Сърцата им бяха докоснати от болката и нуждата от помощ на семейство Неделчеви от село Крупник.

20-годишният им син Борислав страда от остра бъбречна недостатъчност и е необходима трансплантация, за да може да продължи пълноценно живота си. Затова в дните преди големия християнски празник обществеността в Симитли организира мащабна благотворителна кампания. Всички празнични прояви са под този знак. Във вторник самодейци и таланти от общината излязоха заедно на сцената, обединени от общата кауза – ДА ПОМОГНЕМ НА БОБИ.

Благотворителният концерт „Кураж, Боби, ние сме с теб!" препълни залата на читалището. Там беше и младежът с цялото му семейство. Жителите и приятелите на община Симитли събират средствата, необходими за бъбречната трансплантация на Борислав Неделчев.

Всички средства от концерт са за него. Изложбата - базар на великденски украса и вкусотии беше разпродадена само за ден, средствата са за Боби. Художникът Николай Кашев дари икона на Св. Богородица, която да бъде откупена, парите ще са пак за лечението на момчето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай