Швейцарец започна строителство на завод в Монтана

Швейцарец започна строителство на завод в Монтана | StandartNews.com

Швейцарският инвеститор Андре Урех започна строителството на производствена и складова база на завода си „Палемонтех" в Монтана. Върху площ от 5600 кв. м. ще бъдат произвеждани метални контейнери и палети. Бутилка шампанско от четвъртия път в багера за първа копка счупи заместник-министърът на икономиката Любен Петров. Всяка инвестиция в Северозападна България е победа за нас, каза той. Защото сме поели обещание да възродим икономиката на този район. Той призова и други инвеститори да се възползват от европейската програма „Иновации и конкурентноспособност" и да инвестират в Северозападна България. По този начин повече млади хора ще остават в него и той ще достигне по развитие другите райони на страната.

За изграждането на завода Андре Урех влага 6 млн. лв. Половин млн. лв. е платил за терена от 30 дка, който му е продала общината в Монтана. Заводът ще бъде готов до края на годината, когато ще бъдат назначени 100 души. Те ще произвеждат продукция с гарантирано швейцарско качество. Продуктите на фирмата имат СЕ маркировка и в момента развиват своя пазар в цяла Европа. Андре Урех благодари на общината за подкрепата и помоли в една от професионалните гимназии да бъде открита паралелка за обучение на бъдещите работници в „Палемонтех".

Кметът на Монтана Златко Живков благодари на швейцареца за избора на Монтана и обеща всякакво съдействие и занапред. Надявам се до края на 2016 година в технологичния парк на Монтана, където започва строежът на швейцарския завод, в него и в други фирми да намерят работа 200 души, обяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай