Шоу звезди грейват за празника на Стара Загора

Цветан Цветанов ще присъства на възстановката на събитията от Балканската война

Шоу звезди грейват за празника на Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. С класика, рок и рап  ще отбележат старозагорци празника на града – 5 октомври. Година след Освобождението на тази дата е положен основния камък за възстановяване на опожарения от турските орди и сринат до основи от Ески Заара.

Празничните прояви започват още днес с концерт на Старозагорската опера от поредицата „Майстори и шедьоври”, посветен на Джузепе Верди. Тази вечер в представителната зала „Стара Загора” ще пее Георги Христов. В самия празничен ден  на площада пред общината хора и ръченици ще извият клубовете за народни танци. Час след това започва  концертът под надслов: „Празнувай, Стара Загора!”. Група „Вакали”, Лора Караджова, Графа и Печенката, Димитър Рачков и Краси Радков ще поддържат градуса на празничното настроение.

Градът на липите, в който преди 100 години цар Фердинанд прочита манифеста за началото на Балканската война,  ще приеме в петък и единия от лъчовете на националното честване на знаменателния юбилей. Актьори и над 250 статистите ще участват във възстановката на събитията от ония дни и ще се опитат да възкресят възторга и опиянението за обединяване на Отечеството.

Празникът ще почете вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай