Шоу с балони край Разлог правят 19 екипажа от 7 страни

Македонци, гърци и туристи от Банско идват за атрактивното събитие

Шоу с балони край Разлог правят 19 екипажа от 7 страни | StandartNews.com

Разлог. Шоу с балони ще вдигне адреналина на разложани и техните гости за трета поредна година. Този път атрактивната проява, която се очаква да привлече хиляди туристи в Разлог, ще започне на 16 януари и ще продължи цяла седмица.

През това време своите умения и способности ще покажат 19 екипажа от България, Русия, Украйна, Молдова, Латвия, Полша и Румъния. Специално за гостите по време на проявата хотелите ще смъкнат цените на нощувките между 20 и 30%. Заявки за отдих вече са направили македонци и гърци, които ще бият път до района заради атракцията. Разбира се, много от туристите в съседния курорт Банско също ще видят невероятното шоу.

Десетки от най-добрите пилоти на топловъздушни балони ще осигурят уникално преживяване на зрителите на «Балон Фиеста Разлог 2014». Организаторите гарантират много емоции и страхотна гледка за многохилядната публика. При добри метеорологични условия балоните ще се издигат над Разлог всеки един от седемте дни. Ще се проведат множество демонстративни и състезателни полети. Ще има и парапланеристи, които също ще участват в проявата. Ще има и привързано издигане на балоните. Те ще са закрепени в три точки на земята и единствено ще се извисят на 30 метра височина, като няма да летят свободно. Максималната кота при свободните полети е 500 м, а минималната е 100 м.

Най-голямото майсторство в управлението на балон е пилотът да използва оптимално въздушните течения. В зависимост от посоката и скоростта на вятъра се определя и площадката за излитане. Засега е ясно, че те ща са в града и в село Баня. За сигурността по време на атрактивното балоненото шоу са ангажирани екипи от полицията, пожарната и Спешен медицински център в Разлог. Мобилизирани са и служители на Планинската спасителна служба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай