Шофьори блокираха за час пътя през „Петрохан”

Шофьори блокираха за час пътя през „Петрохан” | StandartNews.com

Берковица. Над 300 души от София, Берковица и село Бързия блокираха за един час пътя от Северозапада към София през старопланинския проход „Петрохан", съобщи Милован Катани, един от организаторите на протеста.

Шофьорите искат спрения през 2012 година ремонт на пътя да продължи. Сега той е осеян с дупки, от което преминаващите повреждат автомобилите си, губят време за придвижване.

Това е вторият протест на шофьорите. Първият бе на 1 май т.г. На него те поставиха условията си за продължаване на ремонта. Това обаче не се случи. Затова протестите стават постоянни – всяка неделя от 14 часа в местността „Малката Бързия", допълни Милован Катани.

Шофьорите се организират чрез социалните мрежи. Заради силния дъжд в неделя на мястото дойдоха по-малко хора от предишния път, съобщиха участници в протеста.

Ремонтът на пътя, който е най-краткият от Видин, Лом, Монтана и Берковица до София, започна през септември 2011 година. Той се финансира от програмата „Транзитни пътища V". До края на 2013 трябваше да бъдат рехабилитирани участъци с обща дължина 54 км, 9 моста и изградени подпорни стени и обходен път на Берковица.

До момента са извършени само 28 процента от предвидените строителни работи. Причината за забавянето е липсата на средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай