Шофьори без книжки катастрофираха на междуселски път

Шофьори без книжки катастрофираха на междуселски път | StandartNews.com

Благоевград. Двама неправоспособни водачи на МПС катастрофираха на шосето между селата Рибново и Осеново. Инцидентът е станал около 19:00 часа в понеделник на десен завой на пътя.

19-годишният пишман шофьор Д.А. от Рибново карал лек автомобил „Тойота", но навлязъл в лентата за насрещно движение. Там колата блъснала движещия се мотоциклет „ИЖ", управляван от неправоспособния 28-г. водач Д.Б. от Рибново. При инцидента са пострадали мотористът и возещата се с него 45-годишна Д.С. Мъжът е с разкъсно - контузни рани на левия крак, а спътничката му е с фрактура на ляв крак. Пострадалите са настанени за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров" - Гоце Делчев, няма опасност за живота им. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил е отрицателна.

Бързо производство бе образувано срещу 21-г. И.М. от гърменското село Долно Дряново. Той карал пиян лек автомобил „Опел Вектра" в района на санданското село Враня, където катастрофирал в крайпътен скат. Инцидентът е станал около 01:40 часа във вторник. С техническо средство е установено наличие на 1,54 промила алкохол в издишания въздух на водача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай