Шест коли изгоряха във Враца

Шест коли изгоряха във Враца | StandartNews.com

Враца. Мощен пожар изпепели шест коли и сервиз с три гаража на автомобилния състезател Николай Иванов от Враца. Огънят лумнал минути след полунощ в сряда в базата, която се намира в двора на бившия Противочумен институт на улица „Илинден". Пламъците са забелязани от пазачите на съседна маслобойна, които се обадили на 112.

Пристигналите светкавично три екипа огнеборци успели да овладеят бедствието за половин час, но щетите за собственика са за поне 70 000 лева. Само двигателят на състезателната му „Лада" струва 20 бона, разкри той. В обгорели ламарини са се превърнали „Ауди", „Крайслер" и „Фолксваген Голф", както и товарните „Ивеко", „Мерцедес Спринтер" и „Форд Транзит". Те са с платформи за превозване на коли, защото Иванов е в този бизнес от 15 години.

Той твърди, че не дължи пари и не се е карал с никого, нито пък е получавал заплахи. Бил толкова спокоен, че въобще не заключвал сервиза и офиса, но досега не е краден. Затова се учудва, че този, който го е поръчал е имал за цел направо да го съсипе. Той е изпратил цяла банда пиромани, които са излели буквално кофи с нафта от всички страни на сградата и паркираните отвън коли, за да не остане нищо от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай