Сестри винят лекари за отказ да направят рентгенова снимка

Сестри винят лекари за отказ да направят рентгенова снимка | StandartNews.com

Благоевград. Студентка се оплака, че лекари от Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград отказали за направят рентгенова снимка на сестра й. Ива Г. от село Сливница, община Кресна, се жалва, че медиците не прегледали пациентката , а я изпратили в частната клиника „Пулс".

От държавната болница уточниха, че в 23:00 часа на 3 май в Спешно - приемно отделение постъпва 17-г. момиче с инициали М.Г. Гимназистката била придружавана от по-голямата си сестра, която е студентка. Пострадалата се оплакала от болки в крака. Момичето е прегледано от лекарите , които установили, че няма фрактура, а само навяхване и препоръчали да се направи компрес с риванол.

Сестрите обаче реагирали агресивно и поискали да им се направи снимка, въпреки препоръките на медиците, че такава не е нужна и не е необходимо да се вика по спешност рентгенолог. Тъй като двете настоявали за снимка, лекарите им препоръчали да я направят в частната болница „Пулс", която е на метри от СПО. Тогава момичетата повикали полиция и в крайна сметка е направена снимка. Тя доказала, че няма травматични проблеми, което напълно съвпада с предварителната диагноза на лекарите от Спешно - приемно отделение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай