Сестри от Русе спечелиха наградите на конкурса „Речни ноти“ в Тутракан

Сестри от Русе спечелиха наградите на конкурса „Речни ноти“ в Тутракан | StandartNews.com

Две сестри от Русе взеха големите награди от конкурса за забавна песен за ученици „Речни ноти", който приключи в Тутракан.

14 годишната Пресияна Димитрова взе Гранд При, а сестра й Мирела стана първа в четвърта възрастова група, където се състезаваха най-големите. Радко Петков от Троян и Иван Гайдаров от Разград са другите млади певци, завършили първи в своята категория. Всички те ще получат едногодишна стипендия за да развиват таланта си.

Близо 100 млади вокалисти от цялата страна, на възраст от 6 до 18 години, излязоха на сцената в Дунавския парк в града, за да покажат певческо майсторство.Журито, председателствано от певеца Орлин Горанов гласува явно разпределението на призовете и взриви с емоциите на надпреварата и участници, и публика.

Певческият конкурс „Речни ноти"чието 14-то издание вечеприключи се финансира от Европейския фонд по рибарство. Надпяването е част от календара на МОН за подкрепа на изявени таланти и повече от десетилетие събира в крайдунавския град млади дарования от цялата страна.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай