Селско школо чества 90-годишен юбилей

Селско школо чества 90-годишен юбилей | StandartNews.com

Микрево. На 1 ноември, в Деня на народните будители, СОУ „Свети Паисий Хилендарски" в село Микрево ще отпразнува 90 години от създаването си. През далечната 1922 г. по инициатива на Христо Поптрендафилов, Костадин Митрев Чорбаджийски, Стоян Воденов, Ангел Божинов и други радетели на просвещението се построява училищната сграда. Тя е паянтова, но разполага с две учебни стаи и мазе. Мазето било иззидано с камък, а стените на етажа били направени от дърво, летви и дребен камък. До училищната сграда била построена по същия начин приземна двустайна постройка за жилище на учителя.

Днес училището е модерна образователна институция с обучени и квалифицирани кадри, с успехи в учебната и творческата програма.

Учителският колектив, под ръководството на дългогодишния директор Лиляна Велкова, е мотивиран и работи всеотдайно за образованието и възпитанието на учениците. В празничния ден цялото училище участва във факелно шествие с портретите на будители, предвождани от знаменосци и мажоретки., а в салона на читалището ще има концерт – спектакъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай