Селска бакалия продава контрабандни цигари

Селска бакалия продава контрабандни цигари | StandartNews.com

Поредната акция срещу нелегалното разпространение на акцизни стоки се проведе в района на Гоце Делчев. Униформени са проверили бакалии и складове в малките населени места в съседните общини. Полицейски служители са претърсили магазин за продажба на хранителни стоки в гърменското село Дъбница. Бакалията се стопанисва от 43-годишния местен жител А.Ч. При обиска в търговския обект са намерени и иззети близо 1000 къса цигари без поставен задължителен бандеролен знак. По случая е образуван заявителски материал. Разследването на криминалистите продължава.

Ограбиха мъж от Кочериново в Благоевград

25-годишен мъж от Кочериново стана жертва на грабеж в Благоевград. Потърпевшият сам отишъл в полицията в неделя през нощта. Обяснил, че към 01,20 часа на улица "Орцето" в областния център непознат за него мъж го атакувал в гръб. Нападателят използвал физическа сила – блъснал го на земята, след което му отнел мобилен телефон и сумата от 100 лева. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс – за противозаконно отнемане на чужда вещ. Засега то е срещу неизвестен извършител. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода от 3 до 10 години", за подобно провинение.

Арестуваха пиян шофьор в с. Копривлен

Бързо производство за шофиране в нетрезво състояние бе образувано срещу 28-годишния Т.Н. от град Хаджидимово. Той е спипан зад волана на лек автомобил „Мерцедес" в събота по обяд. Оказало се, че посред бял ден водачът се е почерпил с ракия. При проверката с дрегер е установено наличие от 1,62 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорът веднага е задържан с полицейска заповед в ареста до 24 часа. Той ще бъде съден за престъпването на закона за движение по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай