Село настръхна след убийство на старица

Село настръхна след убийство на старица  | StandartNews.com

Жителите на врачанското село Малорад са в шок след убийството на 87-годишна жена. По информация на „Стандарт" за 72-часа в ареста е задържан основният заподозрян по случая. Мъжът е на около 20 г. и е стар познайник на полицията.
„Задържаният е човек от селото. Не е от ромски произход. Предполага се, че е влязъл в къщата на Цветана, за да търси пари, но не е намерил нищо", каза кметът Цено Цоловски.

Всички в Малорад знаели, че 87-годишната баба получава добра пенсия. Мъжът и работел като миньор и след смъртта му тя взела вдовишка пенсия. Парите, с които разполагала на месец, били около 500 лв.

Бандитът се възползвал от факта, че жената живее сама и я атакувал през нощта. Единственият й син живеел в София и се прибирал от време на време в Малорад.

Труп на 87-годишната жена е открит този четвъртък от служител на ВиК. Инкасаторът е трябвало да засича водомера на бабата. Вратата на къщата била отворена, а от стопанката нямало и помен. Влизайки вътре заварил бъркотия. Баба Цветана била пребита и оставена да лежи в една от стаите. Хора от селото разказват, че ръцете й били скръстени като на мъртвец. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип, който отцепил района за оглед. По тялото имало видими следи от насилие. Предстои да станат ясни и резултатите от аутопсията й.

Криминалистите започнали да проверяват целия контингент в селото, в което живеят около 2000 души. Голяма част от тях са от ромски произход и са криминално проявени. В петък след обяд е закопчан и основният заподозрян.

Малорад се прочу като селото на ужаса

Заради серия от грабежи и побоища над възрастни хора Малорад почерня от ченгета и жандармеристи през 2014 г. Някои от къщите в селото са били обирани повече от 10 пъти. Жертва на един от най-бруталните грабежи станаха възрастно семейство инвалиди, които бяха пребити жестоко пред очите на дъщеря им, която е тежко болна. Крадците тогава успяха да отмъкнат около 3000 лв., събирани от бабата и дядото за лечение на дъщеря им. След няколко месеца присъствие на специализираните сили в селото ситуацията бе туширана. Хората обаче треперят и до днес, тъй като голяма част от населението е без работа и посяга към кражби и грабежи. Някои от които завършват фатално, както последния случай с 87-годишната Цветана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай