Село брани деловодителка от уволнение

Село брани деловодителка от уволнение | StandartNews.com

Служителка в кметството в гърменското село Рибново трябва да напусне поста на 11 февруари. Причината е съкращаване на щата заради липса на пари. Над 500 души обаче събраха протестна подписка с искане за отмяна на решението на общинския съвет и я внесоха в местния парламент.

„В петък има сесия на общинския съвет, но не вярвам да преосмислят позицията си. Структурата на общинска администрация вече е одобрена и от областния управител. Съкратени са общо 7 души. Смятам, че спестените от заплатите им пари ще отидат за вдигане на възнагражденията на общинска администрация, а от там и на съветниците, които получават процент от брутната работна заплата на чиновниците", заяви кметът на Рибново Феим Иса. Затова местните парламентаристи нямат интерес да ревизират решението си, допълни той.

Кимиле Уланова трябва да бъде уволнена от поста старши експерт по документооборота, деловодството, архива и организационно-техническото обслужване в кметството, където работи от 1995 година. Селският управник увери, че ще се бори до последно за своята служителка.

„3000 жители е селото ни, имаме достатъчно приходи, за да осигурим заплатите на сегашните две служителки. Села с по-малко от 1000 души имат по един служител, ние няма как да се справим двама души с толкова много административна работа. Ще обжалвам решението и пред областния управител Бисер Михайлов. Няма да предприемаме никакви крайни действия, ще действаме по закон", увери Феим Иса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай