Села искат път от Муса Палев

Села искат път от Муса Палев | StandartNews.com

Благоевград. Областният управител на Благоевград Муса Палев спешно да реши проблема с липсата на алтернативен път заради строителството на автомагистрала „Струма. Това е ултиматумът към губернатора, който му бе даден от управниците и жителите на пет петрички и едно санданско село.

В петък Палев се срещна в областната управа с кметовете на Марикостиново, Генерал Тодоров, Ново Кономлади, Капатово, Кромидово и Левуново. Ден по-рано управниците изпратиха сигнал, че пътят между селата Марикостиново и Левуново е прекъснат заради изграждането на автомагистралата, а няма изграден обходен път. Това възпрепятства възможността хората да пътуват до общинските центрове и работните си места.

Жителите на шестте селища заплашват с гражданско неподчинение и блокада на магистралата за Гърция и на границата, ако идната седмица въпросът не бъде решен. „Предложихме на Агенция „Пътна инфраструктура" да се извърши частичен ремонт на стария международен път, който свързва двете села. В момента са засегнати над 1300 души в нашите населени места. Те не могат да отидат на работа, дотук не стигат линейки", твърдят селските управници. Муса Палев още утре ще извърши проверка на място, ще разговаря с фирмата - изпълнител и с ръководството на АПИ, за да се възстанови съществуваща пътна отсечка, която да се ползва като обходен маршрут.

В момента въпросното шосе е в трагично състояние. Нуждае се от сериозна рехабилитация. „Не стига, че се удължава пътуването ни до общинските центрове Сандански и Петрич, ами трябва да трошим и колите си. Ще обявим гражданско неподчинение, ако държавата не ни обърне внимание. Хубаво е, че се прави магистрала, но защо преди това не са направили алтернативни пътища", твърдят местните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай