Савина Петкова е новият шеф на общинския съвет в Пловдив

Савина Петкова е новият шеф на общинския съвет в Пловдив | StandartNews.com

Савина Петкова от Коалицията на Здравко Димитров и Реформаторския блок е новият председател на Общинския съвет в Пловдив. Тя беше избрана с 44 гласа, с таен вот.

Дани Каназирева от "Съюз за Пловдив" получи само 6 гласа, след което нейната група напусна зала "Съединение" на Историческия музей. Вчера кметът Иван Тотев заяви пред медиите, че ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата ѝ, а днес се оказа, че всички до един съветници от неговата партия гласуваха за Славина Петкова, която в мандата на Славчо Атанасова беше един от най-доверените му хора.

Междувременно Здравко Димитров заяви, че няма проблем да работи с Иван Тотев като областен управител.

„Нормално е да приема предложението да стана областен управител", заяви Здравко Димитров за предложението, което му бе направено от Иван Тотев да стане областен управител. Зико заяви, че той няма проблем да работи заедно с Тотев. Работили са в миналото много години, а това че имали различия по някои теми, не означава, че са имали реални проблеми.

„Честно да ви кажа, не се чувствам комфортно в София", допълни Зико, който е народен представител, но още следващата седмица ще бъде назначен за губернатор.

Относно избора на Савина Петкова за председател на ОбС, Димитров заяви, че е изненадан.

„Г-жа Петкова спечели с голям вот и я поздравявам. Видях Дани Каназирева да излиза от залата, не смятам, че трябва да се сърди на някого", каза Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай