Съветниците в Благоевград и Банско с клетва в четвъртък

Съветниците в Благоевград и Банско с клетва в четвъртък | StandartNews.com

Ден по-късно това ще направят колегите им в Разлог и Якоруда

Най-напред ще положат клетва новоизбраните общински съветници в Благоевград и Банско, научи репортер на Кмета бг. Местните парламентаристи в областния център и в най-добрия ни зимен курорт ще проведат тържествени сесии в четвъртък, 5 ноември. Те ще трябва да положат клетва да работят за просперитета на своите общини и за по-доброто бъдеще на своите съграждани. Местните парламентаристи в Разлог и Якоруда пък ще направят това в петък. Следващата седмица следват тържествените сесии на общинските съвети в останалите девет общини на Пиринския край.

„Всяка начало на общинския съвет започва с избор на председател, с изготвянето на нов правилник за работа – да се определят комисиите, състава им. Чак тогава идва ред на същинската работа, на приемането на важни за общността решения", заяви бившият председател на ОбС – Благоевград Радослав Тасков, който отново е съветник и има големи шансове отново да оглави местния парламент в областния център. На него и колегите му не само в Благоевград, но и във всички общини предстои до края на месеца или най-късно в началото на декември да разгледат проектобюджета на общините. Това е най-важният документ за всяка местна власт.

„От бюджета зависи цялата дейност на общината. Затова ще мине и през публично объсъждане с граждани, а не само през общинския съвет. Това важи и за инвестиционната програма на община Благоевград за 2016 година", уточни Радослав Тасков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай