Съветници стягат куфарите за петзвезден семинар

Съветници стягат куфарите за петзвезден семинар | StandartNews.com

Сливен. Общинските съветници от Сливен стягат куфарите за семинар, който ще се проведе в петзвезден хотел в Поморие.

Организацията обаче става при изключителна конфиденциалност, за да не стигне до ушите на журналистите, научи "Стандарт".

Изрично бяхме предупредени да не споделяме с никого заради реакцията на обществото, казаха общински съветници, пожелали анонимност. Семинарът ще бъде от 5 до 7 декември. Лектор от столицата ще обучава местните депутати от Сливен, но край морето. Все още няма яснота колко ще струва изнесеното обучение в петзвездния хотел на общинската хазна в града под Сините камъни. Според проучване на "Стандарт", ако наемеш стая на рецепцията в петзвездния хотел, цената е 200 лева. За групови посещения обаче със сигурност ще има отстъпка. Това е вторият подобен семинар на сливенските общински съветници за годината. преди това те се обучаваха в четиризвезден хотел във Велинград. Предеишни години обаче също са посещавали петзвездния гран-хотел в Поморие.

Общинските съветници на Сливен получават едни от най-високите заплати в страната. Ако са редовни на сесия и няколко комисии, те се разписват срещу 1067 лева брутно възнаграждение. В града нееднократно имаше граждански протести срещу високите заплати на местните депутати. Двете най-големи партии ГЕРБ и БСП пък излязоха с решение за намаляне на заплатите още през януари тази година. Решенията обаче останаха без последствия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай