Съветници решават за местните данъци и такси

Съветници решават за местните данъци и такси | StandartNews.com

Втора за месеца сесия на общинския съвет в Благоевград ще се проведе този петък. В дневния ред на заседанието са заложени 21 точки, които ще разискват местните парламентаристи.

Сред най-важните са тези за изменение на Наредбите за определянето и администрирането на местните данъци и такси, както на цените на услугите и на размера на такса битови отпадъци за 2016 г. На общественото обсъждане на бюджета за догодина от общинска администрация съобщиха, че местните данъци и такси и през следващата година няма да се вдига.
На последното за годината заседание съветниците ще обсъдят и гласуват и предложение относно промени в бюджета на община Благоевград за тази година. Ще се дискутира създаването на ново звено към „Спортни имоти", което ще отговаря за управлението на спортния комплекс в квартал „Еленово", в който има закрит плувен басейн, две футболни игрища, два тенис корта и паркинг.

Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в общината за периода 2016-2020 година и приемане на Годишен план за развитие на социалните услуги в община Благоевград за 2016 година също са заложени в дневния ред на сесията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай