Състоянието на падналата ученичка в Лом остава критично

Състоянието на падналата ученичка в Лом остава критично | StandartNews.com

Лом. Критично е състоянието на падналата от третия етаж на гимназията в Лом Надя Б., съобщи д-р Георги Савков, управител на МБАЛ в града.

15-годишното момиче е с полиорганна травма и за живота му се борят хирурзи, реаниматори, невролози и ортопеди. На практика целият състав на болницата сме на крак, допълни д-р Савков. Заради кръвоизлив в мозъка, ученичката не може да бъде транспортирана до друго здравно заведение. Тук имаме всичко, нужно за лечението и. Опитни лекари, медикаменти, кръв и кръвни продукти, каза болничният шеф.

Момичето падна в сряда към 17 часа от прозорец на третия етаж на сградата, пресягайки се да прибере хвърлената чанта на приятелката си, закачила се на орнамент. Полетяла е от 12 метра височина и е паднала на плочник пред входа на сградата. Счупила е и двата си крака, една ръка, 2 прешлена, таза, има хематом в главата. Екипът от лекари получава консултации от д-р Темелков, шеф на реанимацията на Александровската болница.

В училището на Надя – СОУ "Димитър Маринов", и в града е започнало събиране на средства, с които на Надя да бъдат направени първите операции. Това обаче ще стане възможно след стабилизиране на общото и състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай