Състезател премаза треньора си с мотор

Състезател премаза треньора си с мотор | StandartNews.com

Пловдив. Кървав екшън се разигра по време на състезанието по мотоциклетизъм край карловското село Васил Левски в неделя. 22-годишен младеж от публиката бе премазан от един от участниците в гонката. За зла участ на състезателя, който причини катастрофата, мъжът, когото рани, е негов братовчед и помощник-треньор. Драмата се разиграла още в началото на състезанието, когато стартирали участниците от клас 125 и 250 куб. см.

20-годишният професионален мотоциклетист Даниел Тенев, който е от Казанлък, се състезава с мотор „Ямаха". Тръгнал добре, но минавайки край публиката, погледнал към скупчилите се хора и забелязал братовчед си, който го придружавал на състезанието. Младежът решил да му помаха с ръка, но така отклонил вниманието на Даниел от пистата и той изпуснал управлението над мощната машина. Гигантският мотор блъснал младия треньор в електически стълб, който се намирал точно зад гърба му и буквално го премазал. Раненият паднал на земята, облян в кръв. Мотористът пък изхвърчал от мотора и също се сгромолясал ранен на земята. Двете линейки и медицински екипи, които дежуряли при пистата, се озовали след секунди на мястото, за да помогнат на ранените мъже. Двамата първо са били прегледани на място, а след това транспортирани в болница.

Час след инцидента стана ясно, че състезателят Даниел Тенев е в добро състояние, тъй като е бил с много добра екипировка и почти няма наранявания. Бил е прегледан в болницата в Карлово и пуснат. Състоянието на братовчед му обаче се е оказало много по-сериозно, затова е откаран в болница в Пловдив.

Междувременно мотокросът край село Васил Левски бе прекратен, а участниците решиха да предоставят наградният фонд на раненото момче. Този инцидент не е първият по време на състезание с мотоциклети. Преди около месец мотокрос имаше в друго подбалканско село Слатина. Там също имаше ранени участници. Състезателите обаче продължиха състезанието, след като се увериха, че ранените са с леки контузии. Поредната катастрофа по време на мотокрос обаче се оказа много по-сериозна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай