Съдят за дрога фен на Бойко и Цветанов

Процесът бе отложен заради неявяване на свидетел

Съдят за дрога фен на Бойко и Цветанов | StandartNews.com

Хасково. Прочулият се като заклет фен на Бойко Борисов и Цветан Цветанов Тургай Юсеин застана пред хасковския окръжен съд по обвинение в трафик на дрога.

Юсеин стана известен със залепения  върху предния капак на колата си плакат на премиера и вицето му и коментара, че ги "разнася" показно, защото били "мъжки момчета".

Освен мулето Юсеин обаче, соченият като организатор на канала Хюсрев Актуна не се появи в съдебната зала. Делото е за нелегален трафик на дрога за 5 млн. лв. Операцията през юни 2009 година, завърши с арест на Тургай Юсеин от кърджалийското село Бели лист за 25 кг. хероин. По-късно бе осъществена контролирана пратка, чрез която полицаите се опитаха да се доберат до върховете на канала.

Край Ихтиман бяха арестувани още две мулета, едното от които – Фикрет Какасул от Асеновград, днес също бе на подсъдимата скамейка. Хюсрев Актуна, сочен за организатор на канала, бе заловен дни по-късно във Велико Търново, където имал квартира. Актуна бе доведен в Хасково за беседа с местните полицаи, а по-късно изправен пред съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Окръжният съд обаче го освободи от ареста, а при обжалването в Пловдив той вече не се появи. Апелативният съд го върна в ареста, но решението остана на хартия, защото Актуна бе неоткриваем. Той не се появи и на процеса в Хасково.

На съдебно заседание вднес бяха разпитани 7 свидетели. Процесът бе отложен заради неявяване на друг свидетел, както и на вещото лице, изготвило химическата експертиза. Следващото заседание е на 25 януари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай