Съдят ветеринарна инспекторка за рекет

Съдят ветеринарна инспекторка за рекет | StandartNews.com

Плевен. 48-годишната Захарина Петрова от Агенцията по храните в Кнежа бе изправена на съд за серия измами и изнудвания на местни животновъди.

Държавната служителка бе закопчана миналата година при опит да принуди фермера Румен Драмалиев да й брои 440 лева. Той трябвало да плати рекета, за не вземе тя проба от сурово мляко за удължаване на категоризацията на стопанството му. Драмалиев успял да събере само 320 лева за първа вноска, които от полицията белязали. Представителката на аграрното министерство бе задържана за 24 часа.

„От 2009 г. насам тя ми взима по 650 лева всяка година, след като регистрирах фермата в първа категория, уж като такса", оплака се потърпевшият Драмалиев в кулоарите на съда. Той твърди, че поискал документ срещу вноските, но Петрова отказала. Впоследствие тя го заплашила, че ще съсипе бизнеса му. Дори след ареста се заканвала, че ще я възстановят на работа и ще разори тези, които свидетелстват срещу нея.

Прокуратурата събра доказателства за серия подобни далавери на Захарина, при която тя мамила и изнудвала други животновъди от Кнежа да дават рушвети. Измисляла им несъществуващи такси или им надвземала пари. Между ощипаните е чичото на Румен, Руслан Драмалиев. Жертви на Захаринка станали Иванка Цолова и Иво Ценков. Събрани са доказателства поне за над 2000 лева, които с които чиновничката ужилила собствениците на говеда. По неофициални сметки обаче ги е завлекла с много повече. Първото заседание по делото бе отложено по процедурни причини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай