Съдят Лечков за неизгодни сделки

Обвиниха футболната звезда за вреди за над 1 милион

Съдят Лечков за неизгодни сделки | StandartNews.com

Сливен. Три дни съдят Йордан Лечков за неизгодни сделки. Районният съд в Сливен даде ход на делото срещу бившия кмет на Града под сините камъни. Първото заседание бе в понеделник. Днес и утре процесът продължава, съобщиха от съда.

Йордан Лечков е обвинен в това, че като длъжностно лице съзнателно сключил неизгодни сделки между община Сливен и Гражданско дружество „Стройинвест”. Договорът е подписан за извършване на саниране и вътрешен ремонт на Дома за стари и за саниране на Обединено детско заведение „Еделвайс”.

Обвинението е за това, че възложителят е допуснал завишени цени за строително-ремонтните работи, завишен процент на допълнителни и непредвидени строително-ремонтни работи и завишена печалба. Така, според обвинителния акт, е произлязла  значителна вреда за община Сливен в общ размер 1 375 156  лева. 

След като вчера Районния съд даде ход на първото заседание, днес процесът продължава с разпит на свидетели. Това е единственото дело срещу бившия кмет на Сливен в местния Районен съд. В момента срещу него тече процес и в Окръжния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай